Välj en sida

Välkommen till Werstas!

Arbetarmuseet Werstas specialiserar sig nationellt på det finländska arbetslivet och socialhistoria. Museet är beläget på Finlaysons historiska fabriksområde i Tammerfors.

Öppettider och ankomst

Museet är öppet från tisdag till söndag kl. 11.00- 18.00

Werstas har alltid fritt inträde

Särskilda öppettider

Ankomst

Utställningar


Yhteisvoimin/United


Yhteisvoimin betyder att arbeta tillsammans. Utställningen berättar hur arbetarna har tillsammans kämpade för bättre tider.

Ångmaskinsmuseet


Finlands största ångmaskin på sin ursprungliga plats. Maskinen användes som kraftkälla på Finlaysons fabrik i början av 1900-talet. Maskinen hade en effekt på 1 650 hästkrafter. Diametern på svänghjulet i mitten av maskinen är hela 8 meter!

Industrimuseet


Industrimuseet är ett besöksmål för hela familjen och alla som intresserar sig för fabriksstadens historia. Se på bilder av 1860-talets Tammerfors med ett stereoskop, spela ett spel som visar hur du hade förtjänat din försörjning på fabriken för hundra år sedan, låt dig fotograferas bland fabriksarbetarna och bygg din egen fabriksstad av klossar!

Hyr lokarer


Finns det en bättre plats för mötet eller festen än ett museum? Vi hyr ut våra unika mötes- och festlokaler till olika typer av tillställningar.

Museibutiken


I museibutiken hittar du alster från mindre designmärken och närproducerade produkter. Vårt sortiment ändras snabbt, vilket garanterar att det alltid finns något nytt och spännande i museibutiken.

Välkommen på uppköp till Werstas museibutik
Mån. 8.30-15.30
Tis.–fre. 8.30-18
Lör.–sön. 11-18