Valitse sivu

Anne-Mari Kivimäki & Lakkautettu kylä su 28.1.

Yleisöopastus Yhteisvoimin-näyttelyyn klo 12
Lakkautettu kylä -konsertti klo 13
Yleisöopastus Yhteisvoimin-näyttelyyn klo 15
Lakkautettu kylä -konsertti klo 16
Vapaa pääsy!
Muusikko ja säveltäjä Anne-Mari Kivimäki on koonnut Lakkautettu kylä -konserttiin ainutlaatuisen 10-henkisen taiteilijaryhmän. Musiikki kulkee arkistokuvien ja Hanna Koikkalaisen valokuvien kanssa yhtä matkaa 1900-luvun alun kuvitteellisista karjalaisista illatsuista sota-ajan kautta tämän päivän valokuvakonserttiin.
Konsertti muistuttaa meitä ajankohtaisuudellaan humanitaarisesta kriisistä ja lähihistorian ymmärtämisen tärkeydestä. Konsertin musiikki yhdessä valokuvien kanssa, joissa evakot kulkevat pois kotoa, saavat uuden merkityksen vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Konsertissa kuullaan haitaritrancea, sota-ajan suosikkisävelmiä ja karjalankielistä arkistomateriaalia.
Lakkautettu kylä -konsertti oli osana Anne-Mari Kivimäen taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Kivimäki ja työryhmä ovat tehneet tutkimusmatkoja rajan takaiseen Karjalaan, penkoneet arkistoja ja tavanneet karjalaisia.
Lakkautettu kylä -taiteilijat:
Anne-Mari Kivimäki haitarit, laulu
Silja Palomäki kantele, laulu
Piia Kleemola viulu, laulu
Jani Snellman kontrabasso, laulu
Pekko Käppi jouhikko, laulu
Timo Väänänen kantele, pyngyr, laulu
Petri Seppälä trumpetti, harmooni, laulu
Matti Laitinen kitara, lyömäsoittimet
Jari-Jukka Nippala ääniteknikko
Hanna Koikkalainen kuvasuunnittelu
Lakkautettu kylä -konsertti valittiin mukaan Suomi100-ohjelmaan ja se kiersi vuoden 2017 aikana sekä Suomessa että Venäjällä. Lakkautettu kylä -albumi sai Saksassa vuonna 2016 Preis der deutschen Schallplattenkritik -palkinnon ja Suomessa Emma-ehdokkuuden sekä vuoden 2015 kansanmusiikkilevy -palkinnon. Upea konserttikokonaisuus on kerännyt hyviä arvosteluja eri medioissa ja vaikuttuneita konsertin kuulijoita.