Valitse sivu
Täältä löydät tiedotteet Werstaan toiminnasta ja niihin liittyvät lehdistökuvat, museon logon ja tiedotuksen yhteystiedot.

Työväenmuseo Werstaan logotiedostot


Tallenna kuva tietokoneellesi painamalla hiiren oikeaa painiketta kuvan päällä ja valitsemalla ”Tallenna kuva nimellä…”

Alkuperäinen logo (väri)

Musta logo

Valkoinen logo

Tiedotusasioissa voit olla yhteydessä:


Museolehtori Hanna Yli-Hinkkala

Tiedotteet ja lehdistökuvat


Rautatierunoillassa säädyttömiä säkeitä ja ylevää runokieltä

 

 

Julkaistu 21.11.2022

Työväenmuseo Werstaalla järjestetään erikoinen rautatierunojen ilta torstaina 24.11. kello 17–18. Raideliikenne innoitti kultakaudellaan monenlaisia runoniekkoja.

Rautateistä syntyi yhtä lailla yleviä vihkiäisrunoja, arkkiveisuja, työväenhenkisiä ja kalevalamittaisia säkeitä, kepeitä rekilauluja kuin rivoja junttalaulujakin. Rautatieläisten joukossa oli taitavia riimittelijöitä, joiden oivaltavasta mutta unohtuneesta runokielestä saadaan Werstaalla nauttia.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Werstaan Komuutissa juhlistetaan Tanssiteatteri MD:n 25-vuotistaivalta

 

 

Julkaistu 1.11.2022

Työväenmuseo Werstaan Komuutti täyttyy 1.11. alkaen Tanssiteatteri MD:n julisteista, jotka luovat nostalgisen matkan halki tanssiteatterin toimintavuosien. Julisteista ja teostrailereista koostuva näyttely on esillä 8.1.2023 asti.

 

Tampereen ainoa ammattitanssiteatteri MD syntyi vuonna 1997, kun 1972 perustettu Mobita ja vuonna 1989 toimintansa aloittanut Dansco yhdistyivät. Ensimmäiset viisi vuotta esitykset olivat Tanssi-Frenckellissä ja lisäksi MD esiintyi kiertueilla eri puolilla Suomea. Vuodesta 2002 lähtien Tanssiteatteri MD on toiminut entisen elokuvateatteri Hällän tiloissa.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Ensimmäinen näyttely YSÄRISTÄ Werstaalla

 

Julkaistu 6.10.2022

Suomen ensimmäinen 1990-lukua käsittelevä museonäyttely Ysäri on  avoinna Werstaalla 8.10.2023 saakka ja jatkaa sen jälkeen muihin suomalaisiin museoihin.

Näyttely kertoo yhteisistä, jaetuista muistoista suurten muutosten vuosikymmeneltä. Yleisö on päässyt osallistumaan näyttelyn tekemiseen poikkeuksellisen laajasti: yli sata ihmistä lahjoitti 1990-luvun esineitä ja kuvia näyttelyä varten.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Kiskojen kertomaa -luennot alkavat Menolipulla rautatiehistoriaan

 

Julkaistu 8.9.2022

Werstaalla kuullaan syksyn aikana kuusi yleisöluentoa rautateiden historiasta. Luentosarjan avaa museonjohtaja Kalle Kallio tiistaina 13.9. kello 17 Menolippu rautateiden historiaan -luennolla.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Suomalainen työväentalo Unescon maailmanperintölistalle?

 

Julkaistu 18.8.2022

Kansainvälinen hanke työväentalojen nimeämiseksi Unescon maailmanperintölistalle on parhaillaan käynnissä eri puolilla maailmaa. Suomalaiset ovat mukana tutkimuksessa ja työ sopivien maailmanperintökohteiden löytämiseksi etenee meilläkin.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Työväentalojen maailmanperintöhanke esillä Werstaalla

 

Julkaistu 21.6.2022

Työväentalojen ja kansantalojen vaiheita Suomessa kartoitetaan tällä hetkellä Työväenmuseo Werstaalla. Kartoitus on osa Tanskan työväenmuseon Arbejdermuseetin johtamaa hanketta, jonka tavoitteena on saada rakennukset Unescon maailmanperintölistalle. Listalla ei ole tällä hetkellä yhtään työväenliikkeeseen liittyvää kohdetta.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Punkmuseon Tee se itse -näyttely avautuu Tampereella

 

 

Julkaistu 15.6.2022

Työväenmuseo Werstaan Komuutti-tilassa on avoinna 15.6. alkaen Punkmuseon Tee se itse -näyttely. Miltä 1980-luvun alun hardcorepunk ja tee se itse -kulttuuri näyttivät? Esillä on valokuvien lisäksi julisteita, levyjä, kasetteja, kirjeitä, keikkaflyereitä, kaikenlaista itse tehtyä esineistöä.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Työväentaloista maailmanperintöä – selvitykseen tarvitaan tietoja talojen historiasta

 

Julkaistu 8.6.2022

Työväentalojen ja kansantalojen vaiheita Suomessa kartoitetaan tällä hetkellä Työväenmuseo Werstaalla. Kartoitus on osa Tanskan työväenmuseon Arbejdermuseetin johtamaa hanketta, jonka tavoitteena on saada rakennukset Unescon maailmanperintölistalle. Listalla ei ole tällä hetkellä yhtään työväenliikkeeseen liittyvää kohdetta, vaikka kyseessä on yksi laajimmista maailmaa muuttaneista liikkeistä.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Werstaalla muistellaan 1990-luvun homobaareja Manse Pride -viikolla

Julkaistu 6.6.2022

Tällä viikolla Tampereella vietetään Manse Pride -viikkoa. Työväenmuseo Werstaalla järjestetään viikon aikana kolme tilaisuutta ja avoinna on myös viimeistä viikkoa Martti rakkaani -näyttely.

Maanantaina 6.6. kello 16-18 kerätään muistoja baareista 1990-luvulla, tiistaina 7.6. on translakia käsittelevä tilaisuus ja keskiviikkona 8.6. kaveripikadeitti.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Ratajätkät räjäyttivät Suomesta modernin maan

Julkaistu 5.5.2022

Museonjohtaja Kalle Kallion neljännesvuosisadan mittainen urakka suomalaisten radanrakentajien historian parissa on valmistunut.

Ratajätkät-tietokirja julkaistiin tänään ja huomenna perjantaina 6. toukokuuta avautuu yleisölle näyttely rautatienrakentajista sekä Työväenmuseo Werstaalla Tampereella että Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä.

 

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Työväenmuseo Werstaalla ohjelmaa perheille syyslomaviikolla

Julkaistu 12.10.2021

Werstaalla on ohjelmaa lapsiperheille koulujen syyslomaviikolla tiistaista sunnuntaihin 19.-24.10. Kaikkiin puuhiin on vapaa pääsy.

Työväenmuseo Werstaan syyslomaohjelmassa on Teollisuusmuseon lastenkierroksia, Täti Taikakynän vierailu, Museosuunnistusta, Taskulamppusuunnistusta sekä yleisöopastus Kaleidoskooppi – kylmän sodan lapset -näyttelyyn. Kaikkiin puuhiin on vapaa pääsy, lapset osallistuvat aikuisen seurassa.

Kaksi lasta katselee pienoismallia, jossa hiiri skeittaa Hiedanrannassa.

Etsitkö töitä? -näyttely ja kirja luotaavat tulevaisuuden työelämää

Julkaistu 23.9.2021

Työväenmuseo Werstaalla avataan perjantaina 24.9.2021 Etsitkö töitä? -näyttely ja julkistetaan Osuuskunta Poesian kustantama samanniminen teos.

Etsitkö töitä? -näyttely ja kirja kuuluvat molemmat esitystaiteilija Lauri Antti Mattilan ja elokuvataiteilija Juhani Haukan Etsitkö töitä? -nykytaideteokseen. Teos tekee työn antamisesta taidetta ja kutsuu ihmisiä uudelleenajattelemaan tulevaisuuden työelämää. 

Kaksi miestä huomiovaatteissa