Valitse sivu

Lahjoittaminen

Kuinka teen lahjoituksen?


Werstas kerää työelämään ja sosiaalihistoriaan liittyviä esineitä ja valokuvia. Kokoelmiin voidaan ottaa harkitusti myös kirjoja, lehtiä ja muita painotuotteita, arkistomateriaalia sekä ääni- ja kuvatallenteita.

Museo on kiinnostunut kaikesta omaan aihealueeseensa liittyvästä materiaalista. Aineisto voi olla aivan uuttakin. Tärkeintä on aineistoon liittyvä tarina ja taustatiedot, ei ikä tai ulkomuoto. Julisteet, flaijerit, valokuvat, vaatteet, mielenosoituskyltit, lehdet, levyt, postikortit, käsityöt ja monenlainen esineistö kodin-, työelämän ja vapaa-ajan piiristä voivat olla kiinnostavia museoesineitä. Kiinnostava esine voi olla sata vuotta vanha tai syntynyt viime viikolla. Milloin, missä, miksi ja kuka ovat keskeisiä kysymyksiämme.

Museon kokoelmahenkilökunta tekee lahjoitustarjouksista päätökset kokouksissaan. Päätöstä helpottaa se, jos lahjoitusaineistosta on kerättynä jo mahdollisimman paljon tietoa ja siitä on esimerkiksi valokuva. Arkaluontoisenkaan materiaalin lahjoittaminen ei ole ongelma, sillä Werstas huolehtii tarvittaessa lahjoittajien anonymiteetistä. Museo ottaa vastaan kerrallaan yhden kappaleen kutakin asiaa, eli esimerkiksi kahta samanlaista esinettä ei kannata tarjota museolle. Esine- ja valokuvamateriaalin lisäksi Werstas ottaa vastaan myös arkistomateriaalia, jonka se siirtää kansalaisjärjestöjä tallentaviin arkistoihin. Kaikista lahjoituksista tehdään luovutussopimus.

Ota yhteyttä:

Kokoelmapäällikkö Leena Ahonen

Mistä tiedän, onko museolla jo tiettyä esinettä/teosta kokoelmissaan?


Voit tarkistaa tilanteen Arjenhistoria.fi-palvelusta. Huomioi kuitenkin, että kaikki museon aineisto ei näy siellä (esimerkiksi arkaluontoinen ja luetteloimaton materiaali). Museon henkilökunta auttaa mielellään lahjoitustarjouksissa.