Valitse sivu

Näyttelyt - Juuri nyt

Lomakansa


8.4.-28.8.2022

Palkitun kuvajournalisti Touko Hujasen kuvia lomanvietosta Suomessa. Suomalaiset tunnetaan työteliäänä kansana, mutta arkista aherrustakin tärkeämpää on vapaa-aika. Odotamme seuraavaa kesälomaa, syyslomaa, joululomaa, seuraavaa vapaapäivää. Loman odottaminen on lähes yhtä ihanaa kuin varsinainen vapaa. 

Pellolla olevassa autossa istuu lapsia ja yksi lapsi seisoo auton päällä

Ratajätkät


6.5.2022-8.1.2023

Harva junamatkustaja tulee ajatelleeksi, kuinka monta lapionpistoa ja sorakuormaa radan rakentaminen on aikoinaan vaatinut. Ratajätkät on näyttely suomalaisista rautatienrakentajista. Näyttely on tehty yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon kanssa ja se perustuu uusimpaan tutkimukseen aiheesta.

Joukko työmiehiä poseeraa lapioiden kanssa

Komuutti: Tee se itse


15.6. – 28.8.2022

Miltä näytti 1980-luvun alun hardcorepunk ja tee se itse -kulttuuri? Punkmuseon toteuttamassa näyttelyssä on esillä valokuvien lisäksi julisteita, levyjä, kasetteja, kirjeitä, keikkaflyereitä, kaikenlaista itse tehtyä esineistöä.

Hardcore oli  musiikillisesti entistä voimakkaampaa ja kantaaottavampaa. Punkin ytimeen aina kuulunut tee se itse -kulttuuri voimistui 1980-luvun alussa. Kysymys ei ole koskaan kuulunut, että ”voinko tehdä?” vaan ”haluanko tehdä?”

 

Kaksi miestä huomiovaatteissa