Valitse sivu

Werstas tuottaa myös kulttuurihistoriallisia kiertonäyttelyitä.
Toiminta nojaa Werstaan laajoihin kokoelmiin ja tamperelaiseen museo-osaamiseen.

Tällä hetkellä saatavilla olevia näyttelyitä


Ratajätkät

Rautatiehistoriallinen näyttely perustuu museonjohtaja Kalle Kallion väitöstutkimukseen suomalaisista radanrakentajista. Näyttely on tehty yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon kanssa. Se oli esillä Werstaalla 6.5.2022-8.1.2023, Suomen Rautatiemuseossa näyttelystä oli esillä toinen versio samaan aikaan.

Ratajätkissä on runsaasti kuvia ja koukuttavia tarinoita lapiojätkien kovasta työstä, hurjasta elämästä sekä rakentamisen kiehtovasta tekniikasta. Näyttelyssä on noin 40 kuvaa, teemaplansseja, elokuvia sekä lapsille leikittävää. Näyttelyyn on mahdollista liittää museopaikkakunnan omasta historiasta kertova osuus.

Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tilantarve 100-200 neliömetriä. (Werstaalla esillä 160 neliömetrin laajuisessa tilassa).

Hinta 3500 euroa + mahdollinen paikallishistoriallinen osuus 1500 euroa.

Ysäri

Epookkinäyttely suurten muutosten vuosikymmenestä. Ysäri puhuttelee erityisesti omaa nuoruuttaan 1990-luvulla eläneitä, mutta näyttely on suunnattu myös nuoremmille ikäpolville. Ysäri muistetaan syvästä lamasta, joka kääntyi vuosikymmenen lopulla it-kuplaksi. Siinä välissä Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa, Nokia menestyi maailmalla, mentiin Euroopan Unioniin ja Internetiin.

Ysäri kurkistaa pintaa syvemmälle, mutta on myös häpeilemättömän nostalginen näyttely. Ysäri on kulttuurihistoriallinen, runsaaseen esinemateriaaliin perustuva kokonaisuus.

Näyttely oli esillä Werstaalla 7.10.2022 – 8.10.2023.

Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tilantarve 100-200 neliömetriä. (Werstaalla esillä 130 neliömetrin laajuisessa tilassa).

Hinta 5000 euroa.

Julistetaidetta neuvostomaasta

70 neuvostojulistetta Lenin-museon kokoelmista. Julisteet olivat esillä Werstaalla Taidetta neuvostomaasta -näyttelyssä vuosina 2015-2016.

Julistetaide kuvastaa Neuvostoliiton vaiheita lokakuun vallankumouksesta järjestelmän kaatumiseen asti. Kiertonäyttelyssä on julisteita Neuvostoliiton alkuvuosien avantgardesta sosialistiseen realismiin ja 1980-luvun neuvostojärjestelmää kuvaaviin huumorijulisteisiin.

Hinta 1500 euroa.

Kauneimmat koulutaulut

Kansakoulujen opetustauluja 1900-luvun alkupuoliskolta. Näyttely on koottu Porvoon kuurojenkoulussa käytetyistä koulutauluista. Kauneimmat koulutaulut -näyttely oli esillä Werstaalla vuosina 2015-2016.

Näyttelyn tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Tilantarve noin 100-200 neliömetriä. Werstaalla näyttely oli esillä 160 neliömetrin laajuisessa näyttelytilassa.

Näyttelyn hinta on 1500 euroa.