Valitse sivu

Teollisuusmuseo on koko perheen kohde, johon ovat tervetulleita kaikki tehdaskaupungin tarinoista kiinnostuneet.

Katsele stereoskoopilla kuvia 1860-luvun Tampereesta, kokeile pelaamalla, kuinka olisit ansainnut elantosi tehtaassa sata vuotta sitten, kuvaa itsesi tehtaalaisten keskellä ja rakenna palikoista oma tehdaskaupunkisi!

Entä löydätkö Teollisuusmuseosta Viiperi Hiiren? Näyttelyn hiirenkolot kertovat lasten elämästä entisaikojen tehdaskaupungissa.

Teollisuusmuseo kertoo Tampereen teollisuuden 200-vuotisen tarinan ja kuinka Tampereesta tuli Suomen Manchester. Näyttelyssä on esillä runsaasti historiallisia esineitä ja kuvia tehtaista: koneita eri aloilta sekä tamperelaisia teollisuustuotteita. Animaatiot, kuunneltavat tarinat ja elokuvat täydentävät elämystä.

Teollisuusmuseo kertoo myös nykypäivän tamperelaisesta teollisesta osaamisesta muun muassa näyttävällä panoraamavideolla.

Tietoa tamperelaisesta teollisuudesta on kerätty verkkoon avoimeen Wikidata-tietokantaan ja näyttelyssä voi tutkia esimerkiksi tehtaiden sijainteja.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Työväenmuseo Werstas ja museokeskus Vapriikki ja sen toteuttamiseen on saatu Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.