Valitse sivu

Teollisuusmuseo

Teollisuusmuseo on koko perheen kohde, johon ovat tervetulleita kaikki tehdaskaupungin tarinoista kiinnostuneet. 

Höyrykonemuseo

Höyrykonemuseossa lepää jättiläismäinen Sulzer-höyrykone. Sitä käytettiin Finlaysonin tehtaalla 1900-luvun alussa voimanlähteenä.

Meirän kaupunki

– 31.3.2023

Millaista tehdaskaupungin työväen elämä oli 1900-luvulla? Astele osuuskauppaan ja työväentalon tunnelmaan.

Ysäri

7.10.2022-8.10.2023

Millaista oli arki suurten muutosten vuosikymmenellä? Ysärissä voi muistella, millaista ysärillä oli. Kuljitko nappiverkkareissa, fanititko spaissareita?

Likainen työ

3.2. – 6.8.2023

Likainen työ on kuvajournalisti Miikka Pirisen valokuvanäyttely Yhdysvaltojen hiilikaivoksista ja Suomen turvekentiltä. Se antaa kasvot turpeennostajille sekä hiilenkaivajille, joiden elämä on murrospisteessä ilmastokatastrofin ja alan ammattien tulevaisuuden vuoksi.

Viileämpää, hitaampaa, hämärämpää

9.2. – 5.3.2023

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisikymmentä vuotta vuoden 1973 öljykriisistä. Museon vapaaehtoisten kokoama Viileämpää, hitaampaa, hämärämpää -näyttely kertoo öljykriisin vaikutuksista ihmisten arkielämään Suomessa.

Työväentalolla tavataan!

Maailmanperintöhankkeesta kertova pienoisnäyttely. Hankkeen tavoitteena on saada suomalainen työväentalo Unescon maailmanperintölistalle.

Menneet näyttelyt

Tulevat näyttelyt

Verkkonäyttelyt

Museon kokoelmia ja aihepiiriin liittyviä aineistoja on tuotettu myös verkkoon. Verkkonäyttelyt ovat avoinna 24/7.

Kiertonäyttelyt

Werstas tuottaa myös kulttuurihistoriallisia kiertonäyttelyitä. Toiminta nojaa Werstaan laajoihin kokoelmiin ja tamperelaiseen museo-osaamiseen.