Valitse sivu

Werstaalla toimii vapaaehtoistyön ohjelma Museosakki. Vapaaehtoiset pääsevät tekemään töitä museossa omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan.


Vapaaehtoistyön ohjelma Museosakki


Museosakki koostuu aktiivisista vapaaehtoisista, jotka pitävät museoista ja haluavat viettää aikaa historian parissa. Museosakkiin voi osallistua omien kiinnostuksen kohteiden ja aikataulujen mukaan. Museosakissa toimii parikymmentä ihmistä, joilla on päivisin aikaa.

Vapaaehtoistyöhön museossa kuuluu kokoelmien luettelointia ja esinevalokuvausta, nykydokumentointia, osallistumista näyttelyiden rakentamiseen tai tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Museosakkilaiset huolehtivat suomalaisesta työväenperinnöstä ja tukevat Werstaan toimintaa.

Jos kiinnostuit Museosakista, ota yhteyttä:


Yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen

Työväenmuseon ystäväyhdistys


Työväenmuseon ystäväyhdistys toimii Werstaan kannatusyhdistyksenä. Liittymällä jäseneksi tuet museon toimintaa.

Työväenmuseon ystäväyhdistys perustettiin museon kannatusyhdistykseksi jo vuonna 1992. Ystäväyhdistys tukee museota muun muassa tekemällä työväenmuseota tunnetuksi, kartuttamalla kokoelmia ja osallistumalla museon tapahtumiin. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton.

Yhdistys järjestää kesäisin kulttuurimatkan jäsenilleen ja sen henkilöjäsenet kutsutaan näyttelyiden avajaisiin. Jäseneksi voivat liittyä kaikki museon toiminnan tukemisesta kiinnostuneet yksityishenkilöt ja paikalliset yhteisöt.

Työväenmuseon ystävät ry

Puheenjohtaja Eija Nevala