Valitse sivu

Rakentajat


8.6.2024  alkaen

Rakentajat-näyttelyssä kurkataan rakennustyömaan porttien sisäpuolelle. Elämyksellinen näyttely kertoo rakennusalan töistä, työntekijöistä ja järjestäytymisestä sadan vuoden ajalta. Työmaiden hauskoihin ja hurjiin tarinoihin uppoudutaan viime vuosisadan puolivälin työmaaparakissa.

Näyttelyssä riittää ihmeteltävää niin pienille rakentajille ja innokkaille kotinikkareille kuin rakennusalan ammattilaisille.

Näyttely tuotetaan yhteistyössä 100-vuotiaan Rakennusliiton kanssa.

 

Nainen katsoo vasempaan toinen käsi nostettuna leualle. Hänen molemmilla puolillaan näkyy lapsen pää, kasvot haudattuina naisen olkapäiden taakse.

Tympeät tytöt


21.9.2024 alkaen

Sarjakuvapiirtäjä ja yhteiskuntakriitikko Riina Tanskasen näyttely Tympeät tytöt – Luokkakipuja tarkastelee talouden, yhteiskuntaluokan ja tyttöyden kytköksiä. Näyttely esittelee uuden Tympeät tytöt 2 – Luokkakipuja -sarjakuvateoksen (Into Kustannus 2024) originaalipiirroksia. Tanskasen suloisen särmikkäät sarjakuvat kyseenalaistavat, millä keinoin ja kenen äänellä taloudesta ja yhteiskunnasta voidaan puhua.

Riina Tanskasen Tympeät tytöt –taidetilillä on Instagramissa yli 60 000 seuraajaa ja hänen Tympeät tytöt – Aikuistumisriittejä -sarjakuva-albuminsa (Into Kustannus 2021) oli bestseller. Tanskaselle myönnettiin vuonna 2022 tiedonjulkistamisen valtionpalkinto.

 

Nainen katsoo vasempaan toinen käsi nostettuna leualle. Hänen molemmilla puolillaan näkyy lapsen pää, kasvot haudattuina naisen olkapäiden taakse.