Valitse sivu

Mansepunk sai oman näyttelyn

Tiedote 5.3.2024


Mansepunk on lähes viisikymmentä vuotta vanha oma maailmansa. Siitä ovat ponnistaneet suuren yleisön tietoisuuteen sekä Popeda että Eppu Normaali, joiden alkuvuosien tuotanto oli ehtaa Mansepunkkia. Tamperelaiset 1980-luvun hardcore-bändit Kaaos, Bastards ja Riistetyt ovat puolestaan vaikuttaneet musiikkiin jopa maailmanlaajuisesti, sillä monet metallimusiikin supertähdet, kuten Sepultura, ovat nimenneet tamperelaisbändit ja suomalaisen hardcoren innoittajikseen. Mansepunk on jatkanut tälläkin vuosituhannella tinkimätöntä taivaltaan.

Mansepunk on saanut nyt oman näyttelynsä. Työväenmuseo Werstaan yhteisögalleria Komuutissa on esillä Punkmuseon nuorten keski-ikäisten punkkarien kokoama näyttely, jossa pääosassa ovat Mansepunkin tärkeät tapahtumapaikat. Safety Pins Fan Club oli legendaarinen, Suomen ensimmäinen punk-klubi, jonka kuvia on harvoin nähtävillä. Nyt esillä olevia kuvia ei ole nähty yli kymmeneen vuoteen. Oman tilansa saavat myös Suomi-punkin instituutiot Vastavirta-klubi ja Puntala-rock sekä squatit eli vallatut tilat ja talot.

Punkmuseo kerää, arkistoi ja digitoi suomalaista punkkulttuuria. Punkmuseolla ei ole vielä omia pysyviä näyttelytiloja ja siksi kerättyjä aineistoja esitellään museon kavereiden, kuten Työväenmuseo Werstaan kanssa yhteistyössä. Näyttelyiden lisäksi Punkmuseolla on kaksi viikoittaista radio-ohjelmaa, podcast-sarja, painettuja julkaisuja ja keikkoja ynnä muuta.

Mansepunk on esillä yhteisögalleria Komuutissa Työväenmuseo Werstaalla Tampereella 5.3.–14.4.2024. Yhteisögalleria Komuutin nimi tulee sanoista kokeilevan museotoiminnan tila. Komuutin näyttelyt tehdään yhteistyössä tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Pienestä koosta huolimatta Komuutin näyttelyissä käsitellään isoja aiheita ja yhteisögalleria on museolle tärkeä kanava työssä demokratian, ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen puolesta.

Lehdistökuvia:

Kaksi lasta katselee pienoismallia, jossa hiiri skeittaa Hiedanrannassa.

Yleisö pakkautunut katsomaan bändiä Puntala-Rockin päätösklubilla Vastavirralla 31.07.2022.

Kuvaaja: Peter Rosvik.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

Nainen seisoo kynä kädessä fläppitaulun edessä ja katsoo kohti kameraa. Taululle on piirettynä erilaisia eläinhahmoja.

Sohvaperunat Puntala-Rockissa. Tyrväältä tullaan. Sohvalla istuu nauravaista porukkaa 26.07.2002.

Kuvaaja: Juha Hämäläinen.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

 

Lisätiedot:

Punkmuseo/Timo Kiippa
040 760 0097
if.oe1713390349sumkn1713390349up@kn1713390349uP1713390349

Mansepunk-näyttely
5.3.–14.4.2024

Työväenmuseo Werstas
Yhteisögalleria Komuutti
Väinö Linnan aukio 8, Tampere

puh. 010 420 9220
www.tyovaenmuseo.fi

Avoinna ti-su 11-18
VAPAA PÄÄSY