Valitse sivu

Werstaan vappu 1.5.2024 kello 11-16

Werstaan vapussa kahden kuoron liikkuva esitys kuljettaa läpi aatteiden palon ja rintanappityöpajassa voi tehdä oman rauhanmerkin. Museokahvilassa kurkkua voi kostuttaa herkullisella simalla. Museokaupassa on myynnissä menneiden vuosikymmenten vappumerkkejä.
klo 12-14
Rintanappipaja. Tee oma rauhanmerkki tai suunnittele kokonaan oma pinssisi! Maksuton non-stop-paja.
klo 14-15
Lauluja aatteen palosta – liikkuva kuoroesitys, Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro & Väki-kuoro
Laulu kuljettaa osallistujat läpi aatteiden palon, kodin kaipuun sekä Werstaan tilojen. Laulut ovat poimintoja kahdesta viime syksynä ihastuttaneesta loppuunmyydystä esityksestä jotka käsittelivät ihmisyyttä lempeällä katseella.
Esitystä seurataan kävellen museon näyttelytiloissa. Tilat ovat Höyrykonemuseota lukuun ottamatta esteettömät.
klo 11-16
Kahvila avoinna, myynnissä herkullisia munkkeja ja perinteistä simaa!
klo 11-18
Museo avoinna: avoinna näyttelyt Amerikan suuri lama, Yhteisvoimin,
Teollisuusmuseo, Höyrykonemuseo ja Peace, please yhteisögalleria Komuutissa.
VAPAA PÄÄSY!
Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro perustettiin armon vuonna 2019 aurinkokuntamme onnekkaimmassa kolkassa joka nimessäkin mainitaan. Kuoro toteutti marraskuussa 2023 esityksen Vastauksia, joka imaisi yleisön osaksi yhteistä rituaalia. Se muodosti iloittelevan ja karnevalistisen mutta samalla syvälle katsovan ja lempeän tutkielman pyrkimyksestämme löytää totuus ja suunta. Vastauksia laulaa ylistyksiä kaikille aatteille ja ajatuksille, ristiriitoja korostaen ja niistä riemastuen.
Väki laulaa rivien väleihin jäävistä sosiaalisista ilmiöistä: osattomuudesta ja irrallisuudesta, toiveista ja toivottomuudestakin, johonkin kuulumisesta. Syyskuussa 2023 Väki rakensi Ratinan sillan alle skeittiparkkiin konsertin nimellä ”Kalliolle, kukkulalle, sillan alle”, jossa mainitut teemat konkretisoituivat viileässä syysillassa. Ajoittain painavista aiheistaan huolimatta Väki on kupliva ja kevyt kuoro. Se on niinikään tamperelainen, vuonna 2019 perustettu sekakuoro, jolla on taiteellista kunnianhimoa sekä sisällöllistä särmää.
Molempia kuoroja luotsaa muusikko-säveltäjä Petra Poutanen, joka vastaa suurelta osin myös kuorojen ohjelmiston säveltämisestä ja sovittamisesta. Kuorot toimivat Kulttuuriosuuskunta Uulussa.