Valitse sivu

It Girls

11.1.2023 - 5.2.2023

Instagramiin luotua sometaidetta kolmelta meemitaiteilijalta:
@pikakahvimemegirl, @princesskimb3rly ja @yassifyfinland

Alunperin anonyymit taiteilijat ovat tekijöitä Suomen suosituimpien meemisivujen takana. It Girls tutkii taiteellaan muun muassa internet- ja someilmiöitä, kauneusihanteita, ympäristötuhoa, häpeää ja irti päästämistä.

 

Sosiaaliseen mediaan liittyviä teemoja kollektiivi käsittelee kuva-, media- ja performanssitaiteen keinoin. Näyttelyn teokset ovat tekijöidensä itsenäisen työskentelyn ja ajatusprosessien tulosta, mutta kaikki pyrkivät vastaamaan samaan kysymykseen: miltä tuntuu olla ”chronically online” – jatkuvasti verkossa?

Lopputuloksena on kokoelma teoksia, jotka yhdessä simuloivat kollektiivin jäsenten sosiaalisen median syötettä fyysisessä tilassa.

 

Näyttely on esillä Werstaan yhteisögalleria Komuutissa. Näyttelytilan nimi tulee sanoista kokeilevan museotoiminnan tila. Komuutissa järjestetään pienimuotoisia ja lyhytkestoisia näyttelyitä yhteistyössä taiteilijoiden, tutkijoiden ja museon muiden sidosryhmien kanssa. Komuutti on Werstaalle tärkeä kanava työssä ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja kestävän kehityksen puolesta.