Valitse sivu

Ulla Pohjola: Juuret

18.10. - 19.11.2023

Tamperelaisen kuvataiteilija Ulla Pohjolan palstaviljelyyn pohjautuvia kasviaiheisia teoksia yhteisögalleria Komuutissa.

Ulla Pohjola yhdistää teoksissaan käsin- ja konekirjontaa, viljelemiään kasveja, muita luonnon materiaaleja, vanhoja esineitä sekä erilaisia maalaustekniikoita.

Pohjola tutkii taiteessaan luonnon ja ihmisen välistä suhdetta sekä kiertokulun symboliikkaa. Pieni koko ja hidas työskentelytapa antavat teoksille syvyyttä ja tallentavat ajan kulumista ja elämän jatkuvuutta myös epävarmoina aikoina.

Ulla Pohjola haluaa taiteessaan ilmaista pienimuotoisen, hitaan ja kuluttamisesta riippumattoman elämyksellisyyden mahdollisuuksia.

Kuvataiteilija Ulla Pohjola (s. 1963 Juuka) valmistui vuonna 1995 tekstiilitaiteen koulutusohjelmasta Taideteollisesta korkeakoulusta ja vuonna 1996 hänet valittiin Vuoden Nuoreksi Tekstiilitaitelijaksi. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan Taidepalkinto ja vuonna 2016 The Jury Prize -tunnustus kansainvälisessä minitekstiilinäyttelyssä Bratislavassa.

Pohjolan teoksia on muun muassa Kiasman, Wihurin rahaston, Saastamoisen säätiön ja Suomen valtion taidekokoelmissa. Hän on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Juuret-näyttelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Näyttely on Werstaan yhteisögalleria Komuutissa. Kokeilevan museotoiminnan tilan eli Komuutin näyttelyt tehdään yhteistyössä muun muassa tutkijoiden, taiteilijoiden ja erilaisten yhteisöjen kanssa. Kooltaan Komuutti on on 16 neliömetriä. Komuutin näyttelyt ovat useimmiten lyhytkestoisia. Yhteisögallerioita löytyy maailmalta useita, mutta Suomesta vähän.