Valitse sivu

ETSITKÖ TÖITÄ?

24.9.2021 - 3.4.2022

Millaista työtä tekisit, jos voisit tehdä mitä tahansa?

Millainen työ on merkityksellistä ympäristökriisien ajassa?

Etsitkö töitä? -nykytaideteos etsi ihmisiä töihin, tekemään juuri sitä työtä mitä he haluavat. Töitä sai ehdottaa nettilomakkeella keväällä 2020. Hakemuksia saapui 2574. Näistä kahdeksan valittiin toteutettavaksi. Töitä tehtiin syksyn 2020 ja kesän 2021 välillä ja työt dokumentoitiin kuvaamalla ja kirjoittamalla.

Etsitkö töitä? -näyttely avaa videoiden, äänien ja tekstien kautta näkymän tehtyihin töihin sekä hakemusmateriaalista koostetun kirjan muodossa ehdotettujen töiden moninaisuuteen.

Osana näyttelyä on kokeellinen TE-toimisto, joka avaa tilan työn käsitteen uudelleen määrittelylle ja kutsuu ihmiset mukaan uudelleen ajattelemaan työtä ja työelämää.

 

”Totta on, että kutsumus auttaa ihmisiä vapautumaan, mutta yhtä välttämätöntä on myös vapauttaa itse kutsumus.”
Antoine de Saint-Exupéry

Työryhmä

Juhani Haukka, Iines Korhonen, Visa Knuuttila, Lauri Antti Mattila, Sari Paljakka, Menni Renvall, Oula Rytkönen ja Pilvi Tyrväinen

Yhteistuotanto

Työväenmuseo Werstas, Esitystaiteen seura ja Circus Maximus

Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus

Kokeellinen TE-toimisto-työpajat

Näyttelyyn liittyvässä työpajasarjassa pohditaan, mitä on merkityksellinen työ ja millaisia instituutioita ja rakenteita tulevaisuuden työelämä tarvitsee. Jokainen kerta koostuu keskustelullisesta työpajaosuudesta sekä työpajaan virittävistä alustuksista.

Työpajat

Etsitkö töitä -hankkeen kotisivut